Dostava po celotni Sloveniji 
PRILJUBLJENI IZDELKI
MOJ RAČUN
KOŠARICA (0)
Pregled košarice

V košarici ni izdelkov.

Hidrokultura

HIDROKULTURA - zasaditev in nega

Sistem zasaditve, ki olajša skrb in lončnici nudi odlične pogoje za zdravo in hitro rast.

Se želite naučiti pravilnega ravnanja z lončnicami, zasajenimi v ekspandirani glini (hidro granulah)? Tak način gojenja rastlin je lahko zelo enostaven, če upoštevamo nekaj osnovnih pravil in uporabljamo kvalitetne pripomočke. S pomočjo kratkega opisa in videoposnetka boste izvedeli vse, kar potrebujete za samostojno gojenje rastlin v sistemu hidrokulture.

PRIPOMOČKI

OKRASNI LONEC

Izberite okrasni lonec, v katerem želite imeti zasajeno lončnico. Bodite pozorni, da je dovolj velik, da boste v njem lahko izdelali primeren sistem za vašo lončnico.

SILIKONSKA NOTRANJA POSODA (Liner)

Namen te posode je, da napravi notranji del lonca popolnoma vodotesen. Izberite takšno notranjo posodo, da se bo čimbolj prilegala vašemu okrasnemu loncu. Na tak način zagotovite, da sta rastlina in indikator višine vode zmeraj na pravilni višini.

Našo ponudbo silikonskih notranjih posod si lahko ogledate TUKAJ.

LONČNICA

Lončnica mora biti vsajena v svoj plastičen lonček, ki je primeren za takšen sistem. Prav tako mora biti vsajena v majhne glinene krogljice, imenovane glinopor (hidro granule). Na naši spletni strani lahko najdete velik izbor lončnic, ki so že v osnovi prilagojene takšnemu sistemu. Lončnice so označene z napisom HIDROKULTURA. Če niste dobro seznanjeni s sistemom hidrokulture vam svetujemo, da lončnic ne presajate iz zemlje v tak sistem. Če je vsajena v zemljo, ta sistem za njo ni primeren.

INDIKATOR GLADINE VODE (water level indicator)

Sistem zalivanja v sistemu hidrokulture, je za vse lončnice približno enak. Bodite pozorni, da bo indikator zmeraj kazal na oznako OPT (optimum). Indikatorji po zalivanju praviloma potrebujejo nekaj časa, da pokažejo pravo višino. Če se ne odziva na spremembo vode, ga nežno stresite. Morda se je zamašila luknja, skozi katero doteka voda v indikator.

Našo ponudbo indikatorjev gladine vode si lahko ogledate TUKAJ.

HRANILA (hydro nutrients)

Ob sestavljanju vašega sistema hidrokulture dodajte na dno trdo hranilo (HD5). Ta podlaga iz hranil zadostuje za nekje šest mesecev. Po pretečenih šestih mesecih je potrebno ob vsakem dodajanju vode primešati hranilo.

Našo ponudbo trdih in tekočih hranil za hidrokulturo si lahko ogledate TUKAJ.

HIDRO GRANULE (glinopor)

Na trgu je veliko različnih granul, ki so primerne za sistem hidrokulture. V naši ponudbi imamo vključene le ponudnike najvišje kvalitete, ki imajo RHP certifikat in so tako dobra izbira za vaš prvi sistem. Oznaka RHP pomeni za vas garancijo, da izdelek izpolnjuje kriterije za pH in EC neutralne vrednosti.

 

Našo ponudbo hidro granul si lahko ogledate TUKAJ.

NAVODILA ZA SESTAVO SISTEMA HIDROKULTURE

NAMESTITEV SILIKONSKE NOTRANJE POSODE (Liner)

Silikonsko posodo vstavite v okrasni lonec. Dno te posode naj bo tako globoko, kot je visok vsaditveni lonček od lončnice. Silikonska posoda naj sega skoraj do zgornjega roba okrasnega lonca. Če je okrasni lonec preglobok, naredite podlago iz hidro granul na takšno višino, da bosta vsaditveni lonček in siliknoska posoda segala do zgornjega roba lončnice.

DODAJANJE HRANIL (nutrients, hydroculture feed)

Potresite trdo hranilo po dnu silikonske notranje posode. Za večje lončnice (praviloma višje od 150cm) štiri jedilne žlice, za manjše rastline pa dve jedilni žlici.

VSTAVITE LONČNICO IN INDIKATOR GLADINE VODE

Vsaditveni lonček naj sede na dno silikonske posode. Za boljšo stabilnost lončnice lahko, tako kot prikazuje posnetek, dodate manjšo količino hydro granul okrog vsaditvenega lončka.
Indikator gladine vode vstavite ob plastični vsaditveni lonček. Pomembno je, da sta vsaditveni lonček in indikator vode na enaki globini. Drugače indikator vode ne bo kazal pravilnega stanja.

NAPOLNITE LONEC Z GRANULAMI

Zapolnite prostor okrog vsaditvenega lončka in indikatorja globine vode z granulami. Granule se lahko čez čas obarvajo belo. To ni plesen, ampak minerali, ki so za lončnico neškodlivi. Če žalite, jih lahko prekrijete z okrasnimi kamenčki ali drugimi dekorativnimi elementi.

Morda bi vas zanimalo

Obiščite nas od ponedeljka do petka med 8.00 in 20.00 uro, ter v soboto med 9.00 in 14.00!